Biely dom odsúdil výroky tureckého prezidenta o Izraeli

NETKY.SK • 21 August 2013, 08:36 • 2 min
Biely dom odsúdil výroky tureckého prezidenta o Izraeli

WASHINGTON - Spojené štáty odsúdili dnes vyhlásenia tureckého predsedu vlády Tayyipa Erdogana, ktorý obvinil Izrael, že sa podieľal na zvrhnutí egyptského islamistického prezidenta Muhammada Mursího. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

slovakia

left justify in out

"Dnešné vyhlásenia predsedu vlády Erdogana Ostro odsudzujeme. Naznačovať, že Izrael je nejakým spôsobom zodpovedný za nedávne udalosti v Egypte sú urážlivé, nepodložené a nesprávne," vyhlásil na brífingu s novinármi hovorca Bieleho domu Josh Earnest.

Predseda vlády Erdogan dnes regionálnym lídrom vládnucej Strany spravodlivosti a rozvoja (AKP) povedal: "Čo hovoria v Egypte? Demokracia nie je volebná urna. Čo je za tým? Izrael. Máme vo svojich rukách dokumentáciu." Hovorca Bieleho domu dodal, že takéto vyhlásenia len odvádzajú pozornosť od potreby konštruktívnej spolupráce všetkých štátov v tejto oblasti. Prezident Erdogan zaútočil aj na moslimské krajiny a obvinil ich, že svojou podporou nových egyptských lídrov podporovaných armádou zradili Egypt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies