Biely dom museli uzavrieť, niekto hodil ponad plot dymovú bombu

NETKY.SK • 18 Január 2012, 08:35 • 2 min
Biely dom museli uzavrieť, niekto hodil ponad plot dymovú bombu

Biely dom museli uzavrieť, niekto hodil ponad plot dymovú bombu - Krimi Biely dom vo Washingtone v utorok neskoro večer uzavreli, pretože americké úrady vyšetrovali incident s dymovou bombou, ktorú niekto hodil ponad plot okolo areálu oficiálneho preziden

slovakia

left justify in out

img

Biely dom vo Washingtone v utorok neskoro večer uzavreli, pretože americké úrady vyšetrovali incident s dymovou bombou, ktorú niekto hodil ponad plot okolo areálu oficiálneho prezidentského sídla. Oznámil to dnes hovorca americkej Tajnej služby George Ogilvie.
      Zariadenie hodili ponad plot vo chvíľach, keď približne 1000 až 1500 protestujúcich z hnutia Occupy D.C. (Obsaďte Washington) demonštrovalo pred Bielym domom za ekonomickú a sociálnu rovnosť.
      Úrady podľa hovorcu podnikli "príslušné opatrenia, aby oblasť vyprázdnili". Ogilvie dodal, že väčšina protestujúcich z okolia Bieleho domu odišla a k zatýkaniu vôbec nedošlo.
      Tajná služba poslala robota, aby skontroloval zariadenie, ktoré dopadlo na trávnik pri Bielom dome. Informovala o tom spravodajská televízia Fox News.
      Prezident Barack Obama a jeho manželka Michelle si vyšli von na večeru, aby oslávili 48. narodeniny prvej dámy, a nenachádzali sa v Bielom dome, keď zariadenie dopadlo do areálu. Vrátili sa však ešte počas vyšetrovania. Biely dom je počas funkčného obdobia nielen pracoviskom, ale aj domovom amerického prezidenta.
      Zástupcom médií nachádzajúcim sa v Bielom dome nariadili neopúšťať sídlo ešte 45 minút po návrate manželov z neďalekej reštaurácie.

Zdroj: TASR/Reuters, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies