Bieloruské rafinérie majú zásoby ropy už len na týždeň

NETKY.SK • 25 Január 2011, 08:32 • 2 min
Bieloruské rafinérie majú zásoby ropy už len na týždeň

Bieloruské rafinérie majú zásoby ropy už len na týždeň

slovakia

left justify in out

img

Bieloruské rafinérie majú zásoby ropy už len na jeden týždeň po tom, ako im Rusko pre nový spor za ceny začiatkom januára zastavilo dodávky suroviny. Doteraz sa tento spor nepodarilo vyriešiť.
      Zástupcovia bieloruských rafinérií dnes varovali, že zásoby ropy im vydržia len do konca januára. Ruská spoločnosť Transnefť medzičasom už presmerovala časť dodávok určených pre Bielorusko do prístavov, z ktorých ich vyváža iným odberateľom.
      "Presmerovali sme tranzit ropy do poľského prístavu Gdansk a do ruských prístavov Primorsk a Novorossijsk," uviedol koncom minulého týždňa hovorca spoločnosti Transnefť Igor Ďomin. Dodal, že po prerušení dodávok do Bieloruska Transnefť vyťaženú ropu najskôr skladoval vo svojich zásobníkoch, ale keďže sa obe strany od začiatku roka nedokázali dohodnúť, firma sa rozhodla predať komoditu iným záujemcom.
      Európa sa však zatiaľ obávať nemusí. Ako dnes potvrdili agentúre Reuters zdroje z ropných trhov, tranzit ropy pre Európu cez územie Bieloruska v objeme 800.000 barelov denne (1 barel = 159 litrov) pokračuje bez problémov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies