Bezpečnostné opatrenia na Pražskom hrade budú stáť 100 miliónov Kč

NETKY.SK • 7 September 2016, 18:45 • 2 min
Bezpečnostné opatrenia na Pražskom hrade budú stáť 100 miliónov Kč

PRAHA - Nové bezpečnostné opatrenia na Pražskom hrade budú stáť 100 miliónov českých korún (3,7 milióna eur), napísal dnes spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Peniaze na dnešnom zasadnutí vyčlenil rozpočtový výbor Poslaneckej snemovne z rozpočtu ministerstva obrany a presunul ich do rozpočtu prezidentskej kancelárie.


Hrad zaviedol v auguste kontroly, pri ktorých musia návštevníci ukázať svoju batožinu a niektorí sa musia podrobiť osobnej prehliadke. Pred hradom sa v dôsledku toho vytvárajú dlhé rady. Kontroly a ich účinnosť sa stali terčom kritiky. Prezidentská kancelária okrem toho pripravuje ďalšie posilnenie bezpečnostných opatrení, napísal server Novinky.cz. Pražský hrad chce za peniaze nakúpiť novú technologické vybavenie.


Výbor dnes schvaľoval presun peňazí v schválenom štátnom rozpočte. "Rozpočtové opatrenia sa týkali presunu 100 miliónov korún z kapitoly ministerstva obrany do kapitoly hradu. Je to určené na bezpečnostné opatrenia pre hrad," povedal predseda výboru Václav Votava.


O návrhu sa podľa neho viedla živá diskusia. Zástupcovia hradu podľa neho sumu obhajovali s tým, že peniaze pôjdu napríklad na kamerové systémy.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies