Bezkontaktné platby kartou Visa prekročili v Európe miliardu

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 15:13 • 2 min
Bezkontaktné platby kartou Visa prekročili v Európe miliardu

BRATISLAVA - Za posledných 12 mesiacov držitelia kariet Visa v Európe urobili viac ako 1,1 miliardy bezkontaktných transakcií a minuli nimi viac ako 12,6 miliardy eur.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej konštatovala spoločnosť Visa Europe, Slováci v prvom polroku 2015 uskutočnili u obchodníkov bezkontaktne viac ako 38 % zo všetkých platieb kartou. S týmto podielom patria do prvej trojky, hneď za Čechmi a Poliakmi. „Rebríček vedie Česká republika s 60 % a druhé je Poľsko s 39 %," uviedol Marcel Gajdoš, regionálny manažér Visa Europe pre SR a ČR.

 

Do roku 2020 bude mať drvivá väčšina držiteľov kariet Visa podľa vyjadrení spoločnosti prístup k mobilnému zariadeniu, ktorým budú môcť bezkontaktne platiť. Vo viacerých krajinách je možné využívať bezkontaktnú platbu za nákupy vyššej hodnoty, a to priložením karty a zadaním PIN kódu. „Bezkontaktné platby vyššej hodnoty budú postupne uvedené u obchodníkov v celej Európe, pričom tak prichystajú pôdu pre rozvoj mobilných NFC (Near Field Communication - bezdotykové spojenie umožňujúce výmenu dát medzi zariadeniami, pozn. red.) platieb, ako budú banky a veľké spoločnosti spúšťať svoje mobilné platobné produkty počas tohto roka,“ uviedla spoločnosť Visa. 

 

Visa Europe je spoločnosť, ktorá podniká v oblasti platobných technológií. Vlastnia a prevádzkujú ju členské banky a ďalší poskytovatelia platobných služieb z 37 krajín v celej Európe. V súčasnosti je v Európe v obehu vyše 500 miliónov Visa kariet. Od roku 2004 je Visa Europe nezávislá od spoločnosti Visa Inc. a je registrovaná vo Veľkej Británii. Obe spoločnosti spolupracujú v partnerstve, aby zabezpečili platby Visa vo viac ako 200 krajinách a teritóriách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies