Betlehemské svetlo je k dispozícii pre občanov v podbrání Primaciálneho paláca

NETKY.SK • 20 December 2014, 12:03 • 2 min
Betlehemské svetlo je k dispozícii pre občanov v podbrání Primaciálneho paláca

BRATISLAVA - Betlehemské svetlo je k dispozícii Bratislavčanom v podbrání Primaciálneho paláca na Primaciálnom námestí. Tam si ho môžu prísť odpáliť každý deň až do soboty 27. decembra v čase od 08.00 do 22.00 h.

slovakia

left justify in out

Na uvedené miesto ho priniesli skauti, ktorých prijal primátor slovenskej metropoly Ivo Nesrovnal so slovami: "Ďakujeme, Bratislavčania si môžu odniesť do svojich domácností toto svetielko pripomínajúce nielen čaro Vianoc, ale aj silu spolupatričnosti."
      

Betlehemské svetlo je plamienok zapaľovaný každoročne pred Vianocami v betlehemskej jaskyni, kde sa podľa tradície narodil Ježiš Kristus. Jeho plameň roznášajú skauti do miest a obcí po celej Európe aj do niekoľkých amerických krajín. Väčšinou býva najskôr letecky dopravené do Viedne, odkiaľ sa ďalej šíri väčšinou po železnici. 
      

Toto svetlo prevzali naši skauti od rakúskych počas ceremónie vo Viedni a je už po 25. raz na Slovensku. Ako prvý u nás ho prijal prezident SR Andrej Kiska a svetlo šíria skauti po Slovensku, dokonca aj na Lomnický štít.
      

Posolstvo betlehemského svetla vychádza z univerzálnych ľudských hodnôt a nesie posolstvo pokoja, nádeje, lásky a porozumenia medzi ľuďmi na celom svete. Tento svetelný dar spája každoročne všetkých ľudí dobrej vôle a je neodmysliteľnou súčasťou pokoja vianočných sviatkov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies