Berlínska polícia vykonala razie zamerané na islamistov, majú dvoch podozrivých

NETKY.SK • 22 September 2015, 13:05 • 2 min
Berlínska polícia vykonala razie zamerané na islamistov, majú dvoch podozrivých

BERLÍN - Po mesiacoch vyšetrovania skupiny podozrivých islamistických extrémistov zapojených do teroristických aktivít vykonala dnes polícia v nemeckej metropole Berlín raziu v ôsmich objektoch.

slovakia

left justify in out

Súčasťou razie bola i prehliadka priestorov mešity v štvrti Tempelhof-Schöneberg, informovala agentúra AP.

Ústrednými podozrivými sú 51-ročný muž z Maroka obvinený z nabádania ostatných na cestu do Sýrie so zámerom bojovať proti režimu prezidenta Bašára Asada po boku "militantných džihádistických skupín", a 19-ročný Macedónčan podozrivý z účasti v tamojších bojoch.

 

Podľa polície zatiaľ neexistujú dôkazy, že podozriví muži plánovali útoky na území Nemecka. Ďalšie informácie neboli bezprostredne k dispozícii. V Nemecku žije podľa štatistík od 3,8 do 4,3 milióna moslimov, čo je asi päť percent z celkového počtu obyvateľov krajiny. Približne 65 percent z nich sú sunniti, sedem percent sa hlási k šiitom a 13 percent k alavitom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies