Berlín žiada Volkswagen o urýchlené vyriešenie sporu s dodávateľmi

NETKY.SK • 22 August 2016, 18:43 • 2 min
Berlín žiada Volkswagen o urýchlené vyriešenie sporu s dodávateľmi

STUTTGART - Nemecké ministerstvo hospodárstva vyzvalo automobilku Volkswagen, aby urýchlene vyriešila spor s dodávateľmi, ktorý viedol k obmedzeniu výroby. Ministerstvo tak reagovalo po tom, ako firma dnes uviedla, že spor sa týka takmer 28.000 zamestnancov.

slovakia

left justify in out

"Veríme, že zainteresované firmy dokážu tento spor čo najskôr vyriešiť," povedal na margo najnovších problémov vo Volkswagene hovorca ministerstva. Ako dnes automobilka uviedla, obmedzenie produkcie v dôsledku sporu s dodávateľmi, firmami ES Automobilguss a Car Trim, sa týka celkovo šiestich závodov a približne 27.700 zamestnancov. ES Automobilguss dodáva diely na výrobu prevodoviek a Car Trim poťahy na sedadlá.

 

Firma sa ešte minulý týždeň obrátila na súd. Ten rozhodol, že dodávateľské firmy musia dodávky komponentov obnoviť. Spoločnosť VW súd zároveň požiadala, aby chýbajúce komponenty mohla prípadne sama zabaviť, súd však dal dodávateľom na reakciu tento týždeň a vo veci plánuje rozhodnúť až potom. Medzitým ale obe strany pokračujú v rokovaniach.

 

Dodávateľské firmy uviedli, že sa pre tento krok rozhodli po tom, ako im Volkswagen nečakane zrušil niektoré kontrakty, pričom im straty odmietol kompenzovať. Napríklad, v prípade firmy Car Trim zrušil kontrakt v hodnote 500 miliónov eur, ktorý sa mal začať realizovať od začiatku budúceho roka.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies