Berlín tento mesiac nepočíta s vyplatením pomoci Grécku

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 15:21 • 2 min
Berlín tento mesiac nepočíta s vyplatením pomoci Grécku

BERLÍN- Grécko nemôže reálne očakávať, že členské štáty eurozóny mu tento mesiac vyplatia zadržiavanú finančnú pomoc. Uviedla to v stredu hovorkyňa nemeckého ministerstva financií.

slovakia

left justify in out

 Eurozóna minulý týždeň vo štvrtok stanovila Grécku ultimátum šesť pracovných dní, dokedy majú Atény predložiť upravený návrh reforiem. Ten by mohol poslúžiť ako základ dohody pre uvoľnenie peňazí. O Grécku budú rokovať ministri financií členských štátov eurozóny 24. apríla na stretnutí v lotyšskej metropole Riga. 

 

"V tomto okamihu s Gréckom rokujeme. Ak bude k dispozícii zoznam reforiem, ďalším krokom bude takzvaná dohoda na expertnej úrovni o formálnych zmenách podmienok programu pomoci. To je komplexný proces a nikto v Euroskupine jeho ukončenie do 24. apríla neočakáva," povedala hovorkyňa. Ako ďalej uviedla, prípadnú dohodu bude musieť Grécko uviesť do praxe. Veriteľské inštitúcie následne vyhodnotia plnenie podmienok dohody, a až potom bude možné vyplatiť pomoc. "Ak existuje dojem, že pomoc by bolo možné vyplatiť v apríli, tak si myslím, že je to chyba," zdôraznila hovorkyňa. 

 

Denník Financial Times (FT) tento týždeň informoval, že Grécko sa pripravuje na možnosť vyhlásenia platobnej neschopnosti v prípade, ak sa s veriteľmi do konca tohto mesiaca nedohodne na podmienkach ďalšej finančnej pomoci. Tvrdenia denníka Atény odmietli s tým, že rokovania smerujú ku skorému riešeniu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies