Belgický kráľ pozval do paláca expertov na boj s terorizmom

NETKY.SK • 8 December 2015, 16:09 • 2 min
Belgický kráľ pozval do paláca expertov na boj s terorizmom

BRUSEL - Belgický kráľ Filip zvolal nadnes poradu zameranú na otázky bezpečnosti a boja proti terorizmu. Rozhovory za okrúhlym stolom sa konali v Kráľovskom paláci v Bruseli, uviedla tlačová agentúra Belga.

slovakia

left justify in out

Úroveň bezpečnostných opatrení v Belgicku sa výrazne zvýšila po teroristických útokoch v Paríži z 13. novembra. Rovnako stúpol ako aj počet policajných razií a kontrol, ktoré mali priamu súvislosť s pátraním po účastníkoch parížskych útokov a ich komplicoch.


Belgický monarcha sa rozhodol predvolať si hlavných aktérov, ktorí z titulu svojich funkcií majú na starosti bezpečnosť krajiny a protiteroristické operácie, aby ho oboznámili zo súčasnou situáciou a s ďalšími plánovanými krokmi.


Brusel bude začiatkom budúceho roka (14-24.01) hostiteľom v poradí už 94. autosalónu. Ide o významné medzinárodné podujatie, ktoré by sa potenciálne mohlo stať cieľom teroristických útokov. Organizátori autosalónu oznámili, že sa týmito hrozbami nedajú odradiť.


Tento rok bruselský autosalón navštívilo okolo 585.000 ľudí; podobný počet sa predpokladá aj v januári 2016, keď sa výstavy zúčastní 117 vystavovateľov a svetovú premiéru bude mať 30 nových typov automobilov.


Pozvanie do Kráľovského paláca prijala generálna komisárka belgickej federálnej polície Catherine De Bollová, generálny prokurátor Bruselu Johan Delmulle, dočasný generálny riaditeľ Krízového centra federálnej vlády Alain Lefevre a riaditeľ Koordinačného úradu pre analýzu hrozieb (OCAM) André Vandoren.
Stretnutie v paláci trvalo asi hodinu a pol, potvrdila tlačová služba paláca, avšak bez uvedenia výsledkov rokovaní.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies