Belgicko sa po vyše 500 dňoch bezvládia dohodlo na koaličnej vláde

NETKY.SK • 2 December 2011, 03:23 • 2 min
Belgicko sa po vyše 500 dňoch bezvládia dohodlo na koaličnej vláde

Belgicko sa po vyše 500 dňoch bezvládia dohodlo na koaličnej vláde

slovakia

left justify in out

img

Šesť politických strán v Belgicku sa v stredu večer dohodlo na zostavení koaličnej vlády, ktorú povedie sociálny demokrat Elio di Rupo, predstaviteľ francúzsky hovoriacich Valónov. Informovala o tom dnes tlačová agentúra Belga.

Belgicko bolo bez vlády 535 dní. Od parlamentných volieb v júni 2010 opakovane zlyhávali rozhovory o zostavení koaličnej vlády pre spory politických strán najmä o budúcu podobu azylovej a imigračnej politiky v Belgicku, ale aj kľúčovej otázke prijatia úsporného rozpočtu.

Flámske a valónske krídla belgických socialistov, kresťanských demokratov a liberálov sa vo štvrtok dohodli na schválení 185-stranovej koaličnej dohody a prijatí rozpočtu, ktorý počíta s úspornými opatreniami. Premiér Di Rupo by mal definitívne predstaviť koaličný kabinet počas tohto víkendu s predpokladaným uvedením ministrov do funkcií v pondelok, napísala agentúra DPA.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies