Belgicko nezvládlo zápas s Talianskom, s kvalitne takticky pripraveným súperom prehrali 0:2

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 07:12 • 2 min
Belgicko nezvládlo zápas s Talianskom, s kvalitne takticky pripraveným súperom prehrali 0:2

LYON - Talianski futbalisti otvorili svoje účinkovanie na EURO 2016 víťazne. V atraktívnom pondelňajšom dueli E-skupiny zdolali Belgicko 2:0 vďaka gólom Emanuelea Giaccheriniho z 32. minúty a Graziana Pelleho z nadstaveného času druhého polčasu. Zverenci trénera Antonia Conteho v zápase ukázali, že sa na súpera výborne pripravili a vďaka kompaktnému systému bez výraznejších zaváhaní si tri body zaslúžili.

slovakia

left justify in out

E-skupina, 1. kolo:

Belgicko - Taliansko 0:2 (0:1)

Góly: 32. Giaccherini, 90.+3 Pelle, rozhodovali: Clattenburg - Beck, Collin (všetci Ang.), ŽK: Vertonghen - Chiellini, Eder, Bonucci, 55.408 divákov

zostavy:

Belgicko: Courtois - Ciman (76. Carrasco), Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Nainggolan (62. Mertens), Witsel - De Bruyne, Fellaini, Hazard - Lukaku (73. Origi)

Taliansko: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Candreva, Parolo, De Rossi (78. Motta), Giaccherini, Darmian (59. De Sciglio) - Pelle, Eder (75. Immobile)

 

Taliani nastúpili na zápas s najstaršou základnou jedenástkou v histórii európskych šampionátov s priemerným vekom 31 rokov a 169 dní. Na ich pohybe to však nebolo poznať. Vekový deficit vykryli skúsenosťami v trojčlennej defenzívnej línii a najmä rýchlymi krajnými postami, na ktorých operovali Candreva s Darmianom. Belgičania boli na polovici súpera v jednu chvíľu aktívnejší, no kompaktné hradby "squadry azzurry" pri bránení neprelomili. Aj preto ohrozili Buffonovu bránu len z väčších vzdialeností, o čo sa dvakrát pričinil strelecky aktívny Nainggolan. Taliani pôsobili tvorivejšie i vyspelejšie a na súpera našli recept po polhodine hry. Bonucciho pas z polovice ihriska si za chybujúcim Alderweireldom výborne spracoval Giaccherini a otvoril skóre. Náhlu belgickú nekoncentrovanosť mohli ešte potrestať Candreva i Eder, no v dobrých šanciach zlyhali.

 

Zriedkavú taliansku nedisciplinovanosť mohli Belgičania potrestať v 53. minúte. Po rýchlej kontre mal obrovskú príležitosť dovtedy neviditeľný Lukaku, no zoči-voči vybiehajúcemu Buffonovi namieril len tesne vedľa žrde. Následne nezlomil odpor súpera dobrou hlavičkou Pelle a Taliani sa vrátili k fungujúcemu kompaktnému systému rýchlej a presnej spolupráce všetkých hráčov v poli. Belgičania v závere vystupňovali tlak, no z náznakov šancí vyrovnávajúci gól už nedosiahli. Naopak, pri absolútnom vabanku v 93. minúte prepadli a konečný rezultát stanovil Pelle.

 

Tabuľka E-skupiny:

1. Taliansko 1 1 0 0 2:0 3

2. Švédsko 1 0 1 0 1:1 1

3. Írsko 1 0 1 0 1:1 1

4. Belgicko 1 0 0 1 0:2 0




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies