Belgické úrady pátrajú po dvoch ďalších podozrivých z účasti na útokoch v Paríži

NETKY.SK • 4 December 2015, 18:34 • 2 min
Belgické úrady pátrajú po dvoch ďalších podozrivých z účasti na útokoch v Paríži

BRUSEL - Belgické úrady pátrajú po dvoch ďalších podozrivých z účasti na útokoch v Paríži, pri ktorých 13. novembra zahynulo 130 ľudí. Informujú o tom dnes svetové agentúry.

slovakia

left justify in out

Belgická federálna prokuratúra vyzvala dnes verejnosť na pomoc pri pátraní po dvojici mužov, ktorí mali v septembri vycestovať do Maďarska s hľadaným mužom číslo jeden Salahom Abdeslamom, ktorý má mať priamu spojitosť s parížskymi útokmi.

 

Vo vyhlásení federálnej prokuratúry sa uvádza, že podozrivý Abdeslam, ktorý sa v čase útokov nachádzal v Paríži a ktorého brat bol jedným zo samovražedných atentátnikov, vycestoval v septembri dvakrát do Budapešti, na čo využil auto z požičovne.

 

Abdeslama a dvoch ďalších mužov skontrolovala 9. septembra vo vozidle značky Mercedes polícia na rakúsko-maďarskej hranici. Hľadaní muži vtedy použili falošné belgické doklady totožnosti s menami Samir Bouzid a Soufiane Kayal.

 

Bližšie informácie a fotografie dvojice podozrivých si môže verejnosť pozrieť na internetovej stránke belgickej polície (www.police.be).

 

Jedno z týchto nepravých mien - Soufiane Kayal - sa použilo pri prenájme domu v belgickom meste Auvelais, ktorý 26. novembra prehľadala polícia, doplnila prokuratúra.

 

Ďalší falošný občiansky preukaz na meno Samir Bouzid použili štyri dni po útokoch pri prevode 750 eur z kancelárie spoločnosti Western Union v Bruseli na meno Hasna Aitboulahcenová, ktorá zahynula 18. novembra pri policajnej operácii na parížskom predmestí Saint-Denis.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies