Beckenbauerovi sa nepozdáva Neuerovo riskovanie

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 11:29 • 2 min
Beckenbauerovi sa nepozdáva Neuerovo riskovanie

PORTO ALEGRE - Nemecká futbalová legenda Franz Beckenbauer vyzval po osemfinálovom zápase MS proti Alžírsku (2:1 po predĺžení) brankára Manuela Neuera k väčšej opatrnosti pri pôsobení v úlohe tzv. libera. Gólman "Nationalelf" viackrát opustil pokutové územie, aby pomohol obrane a včasným vybehnutím zmaril gólovú príležitosť súpera. Podľa Beckenbauera však príliš riskoval.

slovakia

left justify in out

"Nepovedal by som, že je lepšie libero ako ja. Je však lepší, keď treba pozametať loptu pred súperom. Áno, Manuel nás zachránil v niektorých situáciách, ale nebol dostatočne opatrný. Dvakrát mal šťastie, že loptu zasiahol v pravej chvíli. Ak by išiel do súboja neskoro, mohol byť vylúčený. To vravím pri uznaní jeho skvelého výkonu," citoval web goal.com cisára Franza, ktorý pred piatkovým štvrťfinálovým duelom v Riu de Janeiro Nemecko - Francúzsko vyslovil v súvislosti s Neuerom aj želanie: "Bol by som radšej, keby zostal v bránke. Keď bude Mats Hummels opäť fit, aj obrana bude stáť na pevnejších nohách." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies