Bayern jesenným kráľom, presvedčivo zdolal Lipsko

NETKY.SK • 22 December 2016, 08:14 • 2 min
Bayern jesenným kráľom, presvedčivo zdolal Lipsko

BERLÍN - Domáci Bayern Mníchov zvíťazil nad nováčikom RB Lipsko 3:0 v stredajšom stretnutí 16. kola najvyššej nemeckej futbalovej súťaže a stal sa jesenným majstrom.

slovakia

left justify in out

Všetky tri góly strelili Bavori v prvom polčase, postupne skórovali Thiago Alcantara, Xabi Alonso a Robert Lewandowski, ktorý premenil pokutový kop. Lipsko už po polhodine hry prišlo o vylúčeného Švéda Emila Forsberga. Hráči mníchovského klubu si v priamom súboji zabezpečili prvenstvo v tabuľke pred zimnou prestávkou, Lipsko je druhé s trojbodovým mankom.

 

"Som veľmi spokojný," tešil sa tréner Mníchovčanov Carlo Ancelotti pri mikrofóne televízie Sky. "Začali sme s veľkým nasadením. Od úvodného hvizdu sme boli mimoriadne agresívni, okamžite sme mali kontrolu nad loptou a rýchly gól ´odomkol´ zápas v náš prospech. Hráči predviedli svoje schopnosti nad moje očakávania, predovšetkým prvých 30 minút bolo perfektných. Bola to zo strany Bayernu najlepšia úvodná fáza zápasu v tejto sezóne," doplnil 57-ročný Talian.

 

Jeho náprotivok Ralph Hasenhüttl uznal, že Lipsko nemalo na viac ako súčasné druhé miesto. Dodal však, že nováčik si trúfa jesenné počínanie zopakovať aj po zimnej prestávke. "Stále sme veľmi hrdí na to, čo sme v doterajšom priebehu I. bundesligy dokázali, ale 0:3 za polčas - to bola jednoducho lekcia. Hrali sme proti najlepšiemu nemeckému tímu, musíme mu zablahoželať k víťazstvu. Nehrali sme ako špičkové mužstvo, aj keď treba povedať, že nie všetci hráči boli zdravotne v poriadku. Čo sa týka červenej karty v prvom polčase, Forsberg vie, že mužstvu nepomohol. Teraz ho navyše pravdepodobne čaká niekoľkozápasová pauza, čo nie je dobré. Spoluhráčom sa hneď ospravedlnil. Všetci však robíme chyby, nebudeme ho démonizovať," skonštatoval 49-ročný Rakúšan z Grazu. Mimochodom, Hasenhüttl bol na konci hráčskej kariéry (2002-2004) hráčom B-mužstva Bayernu, hrával dokonca so súčasným kapitánom Bavorov Philippom Lahmom.

 

Hertha Berlín si doma poradila s Darmstadtom 2:0 a v tabuľke jej patrí tretie miesto so ziskom 30 bodov. Slovenský reprezentant Peter Pekarík odohral v drese Herthy celý zápas, stredopoliar Ondrej Duda chýbal. Z víťazstva sa tešil aj Karim Guédé, jeho Freiburg uspel na pôde Ingolstadtu 2:1. Guédé, ktorý v minulosti reprezentoval SR, hral od 78. min.

 

Piaty Hoffenheim je stále ako jediný nezdolaný, keď v stredu remizoval s Werderom Brémy 1:1. Freiburg, v ktorého drese sa predstavil aj Karim Guédé, vyhral v Ingolstadte 2:1 a poskočil na ôsme miesto.

 

sumáre:

1. FC Kolín - Bayer Leverkusen 1:1 (1:1)

Góly: 21. Modeste - 44. Wendell

 

Bayern Mníchov - RB Lipsko 3:0 (3:0)

Góly: 17. Alcantara, 25. Alonso, 45. Lewandowski (z 11m), ČK: 30. Forsberg (Lipsko)

 

 

 

Hertha Berlín - Darmstadt 2:0 (0:0)

Góly: 53. Plattenhardt, 66. Kalou

/Pekarík za domácich celý zápas/

 

Hoffenheim - Werder Brémy 1:1 (1:0)

Góly: 26. Wagner - 87. Gnabry

 

Ingolstadt - SC Freiburg 1:2 (0:2)

Góly: 53. Suttner - 34. a 41. Niederlechner (prvý z 11m)

/za hostí Guédé od 78. min/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies