Bayern aj Dortmund bez gólu, Tuchel sa neobáva Mourinha

NETKY.SK • 7 Február 2016, 12:43 • 2 min
Bayern aj Dortmund bez gólu, Tuchel sa neobáva Mourinha

LEVERKUSEN/BERLÍN - Prvé dve mužstva tabuľky najvyššej nemeckej futbalovej súťaže - Bayern Mníchov aj Borussia Dortmund vyšli v sobotňajších dueloch 20. kola I. bundesligy gólovo naprázdno.

slovakia

left justify in out

Takáto situácia nastala vôbec prvýkrát od konca októbra 2014. Bayern napriek celkovej územnej prevahe remizoval v Leverkusene 0:0. Rovnaký rezultát mal aj duel na berlínskom Olympijskom štadióne medzi miestnou Herthou a Borussiou Dortmund.


Slovenský obranca Peter Pekarík sa nedočkal prvého súťažného vystúpenia po zranení, na berlínskej lavičke napokon presedel celé stretnutie.


BVB ukončil sériu 26 bundesligových duelov s minimálne jedným streleným gólom. "Ihrisko bolo vo veľmi zlom stave. Chvíľu nám trvalo, kým sme si naň zvykli. Nebolo ľahké nájsť voľný priestor a prejsť cez sústredene brániacich hráčov Herthy. V druhom polčase sme dominovali, ale nestačilo to. Dnes sme sa mali presadiť tímovo a nie individualisticky," vyhlásil podľa portálu derwesten.de kouč Borussie Thomas Tuchel. Toho nerozhodila otázka od novinárov týkajúca sa Portugalčana Josého Mourinha, ktorého do Berlína pozval šéf Borussie Hans-Joachim Watzke.


"Nevedel som, že sa Mourinho prišiel pozrieť na náš zápas. Nie je to v poriadku, ak Watzke sedí vedľa iného trénera," vyhlásil Tuchel a po chvíli so smiechom dodal: "Iba som žartoval. Samozrejme, vedel som, že príde a nemám s tým žiadny problém. Mal by som, ale iba v prípade, ak by ma mal budúci týždeň nahradiť na poste trénera Dortmundu."


Bayern v 20. ligovom zápase sezóny iba tretiu nevyhral. Kouč Bavorov Pep Guardiola pripustil, že jeho zverenci v prvom polčase nehrali podľa jeho predstáv, s druhou štyridsaťpäťminútovkou bol už oveľa spokojnejší. "V prvom polčase sme mali problém prihrať si tri, štyri alebo päťkrát po sebe. Po prestávke sme odviedli dobrú robotu. Boli sme viac konzistentní," cituje portál fourfourtwo.com slová skúseného Španiela, ktorý sa rozhodol zaradiť na post stopéra iba 20-ročného mladíka Joshuu Kimmicha. "Zaslúži si obrovský kompliment. Kiessling ani Chicharito pri ňom nemali žiadnu šancu," skonštatoval Pep Guardiola.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies