Baumgartnerov rekord vo voľnom páde prekonaný: Medvedík padal 39-tisíc metrov!

NETKY.SK • 29 August 2013, 12:26 • 2 min
Baumgartnerov rekord vo voľnom páde prekonaný: Medvedík padal 39-tisíc metrov!

NEW YORK – Pamätáte si na rekord Felixa Baumgartnera? Ten prekonal svetový rekord vo voľnom páde, keď padal z výšky takmer 39 kilometrov a prekonal rýchlosť zvuku. Bol však prekonaný!

slovakia

left justify in out

Nejednalo sa však o človeka ale o plyšového medvedíka menom Babbage. Ten padol na zem z výšky presne 39 kilometrov, čím „prekonal“ Baumgartnerov rekord o 31 metrov. Medvedíka vyniesol na oblohu balón a jemný „štuch“ smerom k zemi zabezpečil riadiaci počítač.

O celý „zoskok“ sa postaral David Akerman, ktorý je nadšenec letu balónom. „Štart aj pristátie boli ako z učebnice,“ povedal Akerman. „V mieste zoskoku bol o trochu silnejší vietor ako sme čakali, a preto Babbage pristál asi 200 metrov od miesta určenia. Jediný problém vznikol keď sme stratili 3G signál a na SIM karte nám došiel kredit, ale aj tak sme Babbagea našli," kometoval priebeh zoskoku Akerman.

Celý „zoskok“ bol nakrútený kamerou, ktorú mal medvedík na sebe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies