Baštu an-Nusry zasiahol nálet, ktorý sa pripisuje koalícii vedenej USA

NETKY.SK • 19 November 2014, 11:41 • 2 min
Baštu an-Nusry zasiahol nálet, ktorý sa pripisuje koalícii vedenej USA

BEJRÚT - Pri nálete pripisovanom spojeneckému lietadlu z koalície vedenej Spojenými štátmi bolo v noci nadnes zasiahnuté aj sýrske mesto Harám kontrolované islamistickým frontom an-Nusra - sýrskou odnožou teroristickej siete al-Káida. Informovali o tom dnes dve ľudskoprávne organizácie monitorujúce vývoj v Sýrii.

slovakia

left justify in out

Správy o obetiach na životoch či materiálnych škodách, ktoré spôsobil vzdušný úder na mesto Harám v provincii Idlíb na severozápade Sýrie, zatiaľ nie sú k dispozícii. 

 

Nie je známy ani presný cieľ útoku na mesto. Agentúra AP však dodala, že koalícia už minulý týždeň zasiahla pozície islamistických militantov v blízkosti Harámu.  

 

Agentúra AP uviedla, že ak sa nálet na Harám potvrdí, pôjde o v poradí už štvrtý prípad, keď americké lietadlo počas série cielených náletov na pozície extrémistickej organizácie Islamský štát na území Sýrie a Iraku zaútočilo aj na baštu spojenca al-Káidy.
      Zdroj v americkej armáde podľa AP informoval, že útoky proti frontu an-Nusra sa zameriavajú na tzv. skupinu Chórasán, ktorú vo Washingtone považujú za bunku špecializujúcu sa na prípravu útokov na záujmy západných krajín. Aktivisti i povstalci v samotnej Sýrii však spochybňujú tento prístup tvrdiac, že an-Nusra a Chórasán tvoria jeden celok. Mnohí vojenskí analytici sú tiež tohto názoru. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies