Barroso, Füle a Oettinger sa zúčastnia na konferencii o západnom Balkáne

NETKY.SK • 26 August 2014, 12:53 • 2 min
Barroso, Füle a Oettinger sa zúčastnia na konferencii o západnom Balkáne

BRUSEL - Predseda Európskej komisie (EK) José Manuel Barroso dnes oznámil, že vo štvrtok 28. augusta sa v Berlíne zúčastní na konferencii o západnom Balkáne.

slovakia

left justify in out

Spolu s ním do Berlína pocestujú eurokomisár pre energetiku Günther Oettinger a eurokomisár pre rozšírenie a susedskú politiku Štefan Füle.
     

Konferenciu o západnom Balkáne organizuje nemecká vláda. 
     

Jej cieľom je zopakovať záväzok EÚ o európskej perspektíve všetkých krajín západného Balkánu a podpora pre prístupový proces s dôrazom na potrebu posilnenia regionálnej spolupráce.
     

Na konferencii sa na úrovni predsedov vlád alebo ministrov zúčastnia predstavitelia všetkých šiestich západných krajín Balkánu - Albánska, Bosny a Hercegoviny, Čiernej Hory, Kosova, Macedónska a Srbska - ako aj z niektorých členských krajín únie - Francúzska, Chorvátska, Rakúska a Slovinska. 
     

Predseda EK bude mať v Berlíne najprv hodinové bilaterálne stretnutie s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou a neskôr sa zúčastní na stretnutí premiérov prítomných na konferencii. 
     

Barroso avizoval, že sa zameria hlavne na diskusiu o regionálnej spolupráci a európskom rozmere pre krajiny ašpirujúce na členstvo v EÚ.
     

Komisár Füle využije priestor konferencie na stretnutia s ministrami zahraničných vecí a komisár Oettinger sa v Berlíne zúčastní na podnikateľskom fóre krajín západného Balkánu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies