Barcelonský tvorca hry Xavi má údajne namierené do Kataru

NETKY.SK • 16 Jún 2014, 11:34 • 2 min
Barcelonský tvorca hry Xavi má údajne namierené do Kataru

MADRID - Španielske médiá v pondelok priniesli informáciu, že futbalový stredopoliar Xavi by mal opustiť Barcelonu a zamieriť do Kataru.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročný tvorca hry Barcy má údajne na stole lukratívnu ponuku z katarského klubu Al Sadd. Jeho súčasný kontrakt s Kataláncami vyprší až o dva roky, no nový tréner Luis Enrique mu mal povedať, že pod jeho vedením už nemá isté miesto v základnej zostave.
      

Ak sa rozhodne prestúpiť, bude už štvrtým dôležitým hráčom tímu, ktorý ho počas tohto leta opustil. Už pred ním odišli brankár Victor Valdes, stopér Carles Puyol a stredopoliar Cesc Fabregas. Do kádra naopak prišiel gólman Borussie Mönchengladbach Marc-Andre ter Stegen a čoskoro by mali podpísať zmluvy aj ďalší brankár Claudio Bravo a chorvátsky stredopoliar Ivan Rakitič zo Sevilly. Na lane je údajne aj kanonier SSC Neapol Gonzalo Higuain.
      

Xavi nehral nikdy za iný tím ako Barcelonu. Do tímu "blaugranas" prišiel už v roku 1991 a navštevoval slávnu akadémiu La Masia. V prvom tíme debutoval ako osemnásťročný v roku 1998. Vďaka obrovskému  prehľadu na ihrisku, milimetrovým prihrávkam, perfektnému ovládaniu lopty a schopnosti kontrolovať a diktovať tempo hry patril v posledných 15 rokoch k základným kameňom Barcy i španielskej reprezentácie.
      

Na konte má sedem ligových titulov, tri v Lige majstrov, dvakrát zdvihol nad hlavu Kráľovský pohár, európsky Superpohár i trofej pre víťaza MS klubov a získal aj množstvo individuálnych ocenení. V národnom drese triumfoval na MS 2010 aj EURO 2008 a 2012, v zbierke má aj juniorský svetový titul z roku 1999 a striebro z OH 2000.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies