Barcelonská kauza sa dostane na CAS 5. decembra

NETKY.SK • 11 November 2014, 15:58 • 2 min
Barcelonská kauza sa dostane na CAS 5. decembra

LAUSANNE - Športový arbitrážny súd 5. decembra prerokuje odvolanie FC Barcelona proti trestu od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) za chybu pri registrovaní prestupov neplnoletých hráčov.

slovakia

left justify in out

Katalánskemu veľkoklubu hrozí, že počnúc januárom 2015 nebude môcť celý rok doplniť svoj káder o žiadneho futbalistu. CAS chce rozhodnúť ešte pred tým, ako má trest vstúpiť do platnosti.

 

Podľa vyšetrovania FIFA Barcelona porušila pravidlá v desiatich prípadoch hráčov do osemnásť rokov. Súčasťou sankcií jej aj pokuta 450 000 švajčiarskych frankov a nariadenie do 90 dní vykonať nápravu v súvislosti s predmetnými hráčmi. Katalánci zákaz už raz napadli, v apríli ho FIFA dočasne zmrazila až do rozhodnutia o odvolaní. Dočasné zrušenie využila Barca na angažovanie viacerých posíl vrátane novej brankárskej jednotky Marca-Andrého Ter Stegena či útočníka Luisa Suáreza. FIFA však odvolanie zamietla a v auguste trest potvrdila. Barca sa následne obrátila na CAS. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies