Barcelona odštartuje v júni rozsiahlu rekonštrukciu štadióna

NETKY.SK • 29 Apríl 2022, 14:04 • 2 min
Barcelona odštartuje v júni rozsiahlu rekonštrukciu štadióna

BARCELONA – Legendárny štadión Camp Nou čaká prestavba. S prácami by sa malo začať už v júni, katalánsky veľkoklub však od septembra na rozdiel od pôvodných plánov nebude musieť hľadať azyl inde.

slovakia

left justify in out

Barcelona mala „vo vyhnanstve“ stráviť celú budúcu sezónu, harmonogram prác sa však posunul, a tak na olympijský štadión Montjuic zamieri až v ročníku 2023/2024. Renovácia Camp Nou by mala skončiť v sezóne 2025/2026. Dôvodom zmeny je neistá situácia na Ukrajine, ktorá spôsobila zníženie dostupnosti stavebných materiálov a rast nákladov. Aktuálna kapacita štadióna je 99.345 miest.

 

 

Čo sa týka rekonštrukcie, kapacita by mala byť maximálna, pričom sa bude prerábať prvé a druhé poschodie tribún. Do nového prechodného domova sa klub presunie po zbúraní tretieho poschodia. Olympijský štadión má kapacitu necelých 56 tisíc divákov.

 

V sezóne 2025/2026 sa Barcelona bude môcť na Camp Nou vrátiť, kapacita sa však zníži zhruba na polovicu. Práce by mali byť dokončené až počas nasledujúceho roka a po nich sa na aktuálne najväčší štadión v Európe zmestí až 110 tisíc divákov. Klub bude taktiež modernizovať infraštruktúru a okolie. Celková suma úveru je 1,6 miliardy eur.

 

 

Camp Nou bol otvorený v roku 1957, pričom posledná rekonštrukcia prebehla v roku 1989, a tak je prestavba nutná. V júli tohto roka navyše získa nový názov. Po dohode s platformou Spotify, ktorá klubu vyplatí 310 miliónov eur, sa premenuje na Spotify Camp Nou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies