Barcelona doplatila na chyby v obrane, Xavi: "Toto sa nemôže opakovať"

NETKY.SK • 27 September 2023, 11:45 • 2 min
Barcelona doplatila na chyby v obrane, Xavi: "Toto sa nemôže opakovať"

PALMA DE MALLORCA - Futbalisti Barcelony stratili druhýkrát v tejto sezóne body. Na pôde Mallorcy remizovali v 7. kole La Ligy 2:2 a prišli o päťzápasovú víťaznú šnúru vo všetkých súťažiach. Bod pre hostí zachránil v 75. minúte stredopoliar Fermin Lopez, za Mallorcu odohral celý zápas slovenský obranca Martin Valjent. Barcelona naďalej vedie tabuľku o bod pred Gironou, ktorá má však zápas k dobru.

slovakia

left justify in out

Mallorca sa ujala vedenia v ôsmej minúte, keď zaváhanie brankára Marca-Andreho ter Stegena potrestal Vedat Muriqi. Barcelona síce vyrovnala zásluhou Raphinhu, no inkasovala gól do šatne po hlavičke Abdona Pratsa. Deľbu bodov zariadil po prihrávke Raphinhu 20-ročný Lopez, ktorý absolvoval len druhý ostrý zápas za Barcelonu. Tréner hostí Xavi Hernandez po zápase nebol spokojný s defenzívnou činnosťou.

 

"Takéto ľahkovážne chyby sa nemôžu opakovať. Musíme sa zlepšiť, minulý rok sme boli veľmi spoľahliví a sústredení v obrane," uviedol Xavi pre agentúru DAZN. "Dnes sme nehrali zle, ale toto boli dve chyby, ktoré by sa nemali stávať. V ich dôsledku sme stratili dnes dva body," dodal kouč Kataláncov, ktorý obmenil pred utorňajším zápasom káder v dôsledku nabitého programu svojho tímu. V piatok ho čaká stretnutie so Sevillou a v utorok sa predstaví v H-skupine Ligy majstrov na trávniku Porta. V základe nebol prvýkrát v sezóne Robert Lewandowski a vpredu operoval Ferran Torres. Po prvý raz nastúpil v základe obranca Inigo Martinez, pre zranenia nehrali stredopoliari Pedri a Frenkie de Jong.

K víťazstvu či remíze s Barcelonou nemala minulú sobotu ďaleko ani Celta Vigo, ktorá viedla 2:0, no napokon prehrala 2:3. "Mallorca to od začiatku zavrela a hrozila z protiútokov. Nie sme spokojní s predošlými dvoma zápasmi, musíme sa zlepšiť, súperom to príliš uľahčujeme," povedal k utorňajšiemu stretnutiu stredopoliar hostí Oriol Romeu. Jeho tím stratil prvýkrát body hneď v prvom kole ligy, keď remizoval 0:0 na ihrisku Getafe.

 

Mallorca je so šiestimi bodmi pätnásta o skóre pred Deportivom Alaves. Po siedmich zápasoch má na konte tri remízy a jeden triumf 1:0 na pôde Celty Vigo. "Hrali sme proti skvelému tímu, ale keď ste bojovní, šťastie sa prikloní na vašu stranu. Myslím si, že výsledok je spravodlivý," povedal strelec úvodného gólu Muriqi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Eurosport
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies