Barack Obama chce stiahnuť vojakov zo západnej Afriky

NETKY.SK • 11 Február 2015, 06:49 • 2 min
Barack Obama chce stiahnuť vojakov zo západnej Afriky

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama dnes oznámi stiahnutie takmer všetkých 1300 vojakov, ktorí boli vyslaní do západnej Afriky v rámci boja s epidémiou smrtiaceho vírusu ebola.

slovakia

left justify in out

Vojenský personál by sa mal do Spojených štátov vrátiť do 30. apríla. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie Bieleho domu.
      

"Povzbudil nás klesajúci počet nových prípadov eboly v západnej Afrike, ale sme stále znepokojení nedávnym nárastom prípadov v Guiney a neschopnosťou znižovať počty prípadov v Sierra Leone," oznámil Biely dom vo svojom vyhlásení. "Vzhľadom k tomu, že aj jediný prípad môže viesť k rozšíreniu vírusu, nesmieme poľaviť v pozornosti," tvrdí Biely dom. V západnej Afrike by malo ostať 100 príslušníkov amerického vojenského personálu, aby pomáhal s pokračujúcou liečbou.
    



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies