Banky už nemôžu vyberať poplatky za úverové účty

NETKY.SK • 10 Jún 2013, 12:10 • 2 min
Banky už nemôžu vyberať poplatky za úverové účty

BRATISLAVA - Banky nemôžu od dnešného dňa vyberať od ľudí poplatky za vedenie a správu úverových účtov. Opatrenie prináša do praxe novela zákona o bankách, ktorá nadobúda účinnosť práve dnes.

slovakia

left justify in out

"Banka, ale ani žiaden iný poskytovateľ úveru nemôže požadovať poplatky alebo odplatu za zriadenie, evidenciu alebo správu úverového účtu," vysvetlil účel zákona minister financií Peter Kažimír (Smer-SD).

Poplatok môže podľa jeho slov prísť do úvahy iba v prípade, ak klient dostane nejakú pridanú službu. "S tou službou musí aj on sám súhlasiť, musí si ju dodatočne vyžiadať. Mohlo by ísť napríklad o výpis z úverového účtu v nejakom pravidelnom intervale," spresnil.

Novela zákona o bankách pôvodne obsahovala aj opatrenie, na základe ktorého by sa zakázalo pobočkám zahraničných bánk na Slovensku poskytovať osobitné hypotekárne úvery. Toto ustanovenie sa však nakoniec nezavedie, pozmeňovacím návrhom poslanci schválili ponechanie pôvodného stavu v tejto oblasti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies