Baník Ostrava vyrovnal svoje podlžnosti a môže získavať posily

NETKY.SK • 17 Júl 2013, 11:40 • 2 min
Baník Ostrava vyrovnal svoje podlžnosti a môže získavať posily

OSTRAVA - Takmer päťmiliónový dlh muselo uhradiť vedenie futbalového Baníka Ostrava, aby mu Futbalová asociácia Českej republiky (FAČR) mohla odblokovať realizáciu prestupov. Práve kvôli dlhom, ktorých lehota splatnosti sa skončila na konci júna, nemohol Baník na základe nariadenia arbitrážnej komisie do svojho kádra získavať posily.

slovakia

left justify in out

Ako informoval stredajší český Sport, po vyrovnaní dlhov mu asociácia zákaz zrušila, ale Baník má málo času, aby nových hráčov stihol zaregistrovať. Už v piatok ho čaká zápas na Slavii. Medzi hráčmi, s ktorými nový tréner Martin Svědík počítal, sú útočník Jakub Rolinc, stredopoliari Vojtěch Engelmann a Marek Šichor a obranca Nenad Dedič, je však otázne, či už aj v prvom zápase nového ročníka v pražskom Edene. Problémy môžu nastať hlavne v prípade Chorváta Dediča, ktorý do Slavie mieri z maďarského Szegedu. "Mám radosť, že sa to takto skončilo a môžeme rátať s hráčmi, ktorých skúšame a ktorých sme si vybrali. Sám som sa zamýšľal nad tým, kto by sa prípadne mohol objaviť už v zápase na Slavii a rátal som, že najmenej polovica z celej štvorice by to mohla byť," vyjadril sa Martin Svědík.

Samotné odblokovanie prestupov podľa šéfa arbitrážnej komisie Petra Konečného vraj nebolo komplikované. "Baník naozaj doložil, že predmetné dlhy uhradil," povedal Konečný a zároveň aj upresnil sumu, o ktorú išlo. "Bola to suma asi medzi štyrmi a piatimi miliónmi korún. Tým chcem zdôrazniť, že Ostrave sme nazablokovali prestupy len kvôli nejakej päťdesiattisícovej lapálii. Je dobrým signálom pre fanúšikov Baníka, že klub dokázal túto nemalú čiastku zabezpečiť."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies