Bale proti FC Sevilla s bilanciou 2+2, na San Bernabeu padlo 10 gólov

NETKY.SK • 31 Október 2013, 10:45 • 2 min
Bale proti FC Sevilla s bilanciou 2+2, na San Bernabeu padlo 10 gólov

MADRID - Real Madrid v stredajšom dueli 11. kola španielskej futbalovej ligy deklasoval na domácej tráve FC Sevilla 7:3, pričom o presné zásahy kráľovského veľkoklubu sa postarali traja hráči.

slovakia

left justify in out

Hetrik zaznamenal Portugalčan Cristiano Ronaldo, dva góly strelili francúzsky útočník Karim Benzema a Walesan Gareth Bale, pre ktorého to boli prvé "trefy" do čierneho od letného prestupu za sumu 100 miliónov eur z Tottenhamu Hotspur. Bale sa stal len piatym hráčom pochádzajúcim z Veľkej Británie, ktorý na San Bernabeu zaznamenal gól domáceho Realu. Predtým sa to podarilo Lauriemu Cunninghamovi, Steveovi McManamanovi, Davidovi Beckhamovi a Michaelovi Owenovi. Jeho stredajší výkon umlčal kritikov, ktorí pochybovali o jeho fyzickej kondícii a forme. Okrem dvoch gólov totiž Bale ďalšie dva pripravil a podľa španielskych médií bol najlepším hráčom na ihrisku.

V domovskom stánku madridského klubu videli fanúšikovia po viac ako polstoročí až desať gólov rovnomerne rozdelených do oboch polčasov. "Bol to trochu zvláštny zápas, čo sa týka počtu gólov a niektorých situácií. Ale máme tri body a to je najdôležitejšie," vyhlásil stredopoliar Xabi Alonso, ktorý naskočil do zápasu v druhom dejstve prvýkrát po dlhej absencii zavinenej zranením. "Mám radosť z toho, že môžem hrať futbal. Posledných päť mesiacov bolo pre mňa ťažkou skúškou na psychiku. Pokúsim sa opäť byť užitočným členom mužstva," dodal Alonso.

"Bol to skvelý zážitok pre fanúšikov, vidieť desať gólov nie je bežná záležitosť. Tréneri však z toho až taký dobrý pocit nemali. Tí viac preferujú taktickú hru a dnešok nebol práve ukážkou taktického boja," vyhlásil po zápase riaditeľ Realu Emilio Butragueňo. Real nazbieral 25 bodov a patrí mu 3. priečka v tabuľke so stratou šiestich bodov na majstra FC Barcelona.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies