Bajánková o platoch sudcov hovorila s Ficom

NETKY.SK • 10 November 2014, 17:51 • 2 min
Bajánková o platoch sudcov hovorila s Ficom

BRATISLAVA - Predsedníčka Súdnej rady SR Jana Bajánková hovorila o zmrazovaní platov sudcov s premiérom Robertom Ficom aj s predsedom parlamentu Pavlom Paškom. Dnes to potvrdila pre médiá. Rokovania ešte pokračujú, ešte sme to neuzavreli. Bajánková si netrúfa odhadnúť, ako nakoniec dopadnú.

slovakia

left justify in out

Súdna rada na októbrovom zasadnutí vyjadrila svoj nesúhlasí s návrhom na ďalšie zmrazenie platov sudcov. Predsedníčku Janu Bajánkovú rada zaviala rokovať o tejto problematike s tým, aby kompetentní „zvážili nutnosť schválenia takéhoto kroku“. Ak rokovania budú neúspešné, Bajánková sa môže obrátiť na Ústavný súd SR. 

 

Predsedníčka rady zdôraznila, že v prípade zmrazovania platov sudcov „musí byť zachovaná dočasnosť a musí byť zachovaný rovnaký prístup ku všetkým spoločenským vrstvám a ku všetkým, čo vstupujú v rámci sociálneho zmieru“. Situácia v hospodárstve nie je taká, aby sa pristupovalo k zmrazovaniu platov, uviedla. 

 

Ak by v nasledujúcom roku neboli zmrazené platy sudcov a prokurátorov, tak by bolo potrebné zvýšiť rozpočet justície o 11 miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies