Bábkové divadlo Žilina oslavuje 60. výročie založenia

NETKY.SK • 21 September 2010, 13:05 • 2 min
Bábkové divadlo Žilina oslavuje 60. výročie založenia

Bábkové divadlo Žilina oslavuje 60. výročie založenia

slovakia

left justify in out

img

Trojdňovou internou prehliadkou inscenácií z posledných dvoch sezón si od dnešného dňa pripomína Bábkové divadlo Žilina (BDŽ) 60. výročie založenia.
Riaditeľ BDŽ Peter Tabaček pre TASR uviedol, že prehliadka najstaršieho profesionálneho bábkového divadla na Slovensku ponúka pestrý repertoár pre najmenšieho diváka i pre dospelých. „Napríklad inscenácia Láska k trom pomarančom je žánrovo opera, určená pre dospelých divákov a  milovníkov operného žánru. Ale dovolím si tvrdiť, že každý si na prehliadke nájde niečo svoje,“ skonštatoval Tabaček.
Záverečný deň prehliadky otvorí rozprávka Jaroslava Pivka Popolvár najväčší na svete. Popoludní sa ako hosť prehliadky predstaví divadielko Piki z Pezinka s Rozkrávkou. Slávnostný večer odštartuje na javisku BDŽ najnovšia inscenácia divadla - Peter Pan. „Gratulácie budeme na pódiu nášho divadla prijímať počas galavečera Ťaháme to už 60 rokov,“ dodal Tabaček.
Bábkové divadlo Žilina vzniklo v roku 1950 ako prvé profesionálne bábkové divadlo na Slovensku. Vystupovalo na 4 kontinentoch a predstavilo sa v takmer 40 krajinách sveta. Vytvorilo vyše 220 premiér, ktoré videlo viac ako 3 milióny divákov. Na jeho javisku sa stretávali mnohé osobnosti z oblasti bábkového divadla, výtvarného umenia, literatúry a hudby. Mnohých z nich budete môcť v rámci internej prehliadky stretnúť v priestoroch BDŽ, uzatvoril Tabaček.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies