Babiš odvolal riaditeľa festivalového hotela Thermal v Karlových Varoch

NETKY.SK • 16 Júl 2014, 09:55 • 2 min
Babiš odvolal riaditeľa festivalového hotela Thermal v Karlových Varoch

PRAHA - Český minister financií Andrej Babiš (ANO) uvoľnil bývalého karlovarského hajtmana (župana) Josefa Pavla (ODS) z funkcie riaditeľa štátneho kúpeľného hotela Thermal v Karlových Varoch, napísal dnes spravodajský server iDNES.cz

slovakia

left justify in out

Novým generálnym riaditeľom sa stal Daniel Křováček. Ten podľa obchodného registra podniká s Rusmi vo firme Lenet a pracuje pre obchodné oddelenie spoločnosti Lázně Bělohrad. V pondelok Pavla po šesťročnom pôsobení odvolalo nové predstavenstvo štátnej firmy Thermal-F, ktorá kvôli neúspešnej privatizácii a súdnym ťahaniciam hotel stále riadi.

      

Výmena sa neskončila len pri predstavenstve, ale zasiahla aj dozornú radu firmy - minister financií znížil počet členov oboch orgánov zo šiestich (respektíve deviatich) na troch a rozlúčil sa so všetkými, ktorí v nich doteraz pôsobili.
      

Bývalý hajtman Josef Pavel tak podľa iDNES.cz zrejme doplatil na zmenu vlády, pretože výsledky mal štvorhviezdičkový festivalový Thermal pod jeho vedením v ostatných rokoch dobré. Za posledné dva roky zarobil 18 miliónov korún, obsadenosť izieb sa blížila k 70 percentám a investoval do opráv. 
      

Pavel sa do predstavenstva a do kresla riaditeľa hotela dostal v roku 2008, keď jeho ODS prehrala krajské voľby a skončila v opozícii. O jeho prestupe do Thermalu sa hovorilo ako o "trafike". Po odvolaní sa podľa Pavel obklopil hradbou mlčania, neberie telefón a v SMS pre iDNES.cz iba uviedol, že sa zatiaľ nebude k ničomu vyjadrovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies