Minister zdravotníctva Marek Krajčí odvolal riaditeľa Národného centra zdravotníckych informácií

NETKY.SK • 9 Marec 2021, 17:24 • 2 min
Minister zdravotníctva Marek Krajčí odvolal riaditeľa Národného centra zdravotníckych informácií

Peter Bielik naďalej nebude pôsobiť ako riaditeľ Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI). Marek Krajčí ho odvolal.

slovakia

left justify in out

Od stredy 10. marca inštitúciu dočasne až do ukončenia výberového konania povedie Róbert Suja. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová. 


„Prvoradou úlohou nového riaditeľa NCZI bude stabilizovať situáciu a procesy v inštitúcii v prospech verejnosti a jej užívateľského komfortu v tejto vážnej situácii, v ktorej sa Slovensko v súvislosti v boji s pandémiou COVID-19 nachádza. Nový šéf NCZI deklaroval, že je pripravený priniesť expertov na IT technológie s dôrazom na bezpečnosť,“ uviedla hovorkyňa rezortu.


Vyštudoval Technickú univerzitu v Košiciach. V minulosti bol riaditeľom sekcie rozvoja podnikateľských aktivít, výskumu, vývoja a riadenia Inštitútu informatiky a štatistiky INFOSTAT. Pôsobil tiež ako externý poradca štátneho tajomníka ministerstva školstva pre oblasť projektového riadenia implementácie rezortného informačného systému a tiež ako zástupca ministerstva školstva v Bezpečnostnej rade SR vo výbore pre kybernetickú bezpečnosť.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies