Avicii predčasne ukončil sériu rezidenčných koncertov

NETKY.SK • 15 Máj 2016, 15:59 • 2 min
Avicii predčasne ukončil sériu rezidenčných koncertov

BRATISLAVA - Švédsky dídžej a producent Avicii predčasne ukončil sériu rezidenčných koncertov v lasvegaských kluboch XS Nightclub a Encore Beach Club.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný rodák zo Štokholmu tak spravil z bližšie nešpecifikovaných osobných dôvodov. V Las Vegas mal absolvovať tento mesiac ešte päť vystúpení a ďalšie tri potom v júni. Jeho zástupcovia neskôr uviedli, že ostatné tohtoročné koncerty v rámci jeho svetového turné sa uskutočnia podľa plánu.


Avicii už v marci oznámil, že aktuálne turné bude jeho posledným v kariére. Na svojej oficiálnej webstránke vtedy zverejnil list, v ktorom vysvetlil, že popri vystupovaní mu neostávalo veľa času na vlastný život. Zároveň prezradil, že s týmto rozhodnutím bojoval už dlhší čas, no napokon sa preň odhodlal po tom, čo prednedávnom absolvoval cestu po USA. Napriek rozhodnutiu viac nevystupovať, Avicii uviedol, že s hudbou nekončí. Zároveň sa vo svojom liste poďakoval bratovi a manažérovi Ashovi, svojmu tímu, kolegom, s ktorými spolupracoval a napokon i fanúšikom. Dídžej by sa mal naposledy predstaviť 28. augusta na španielskom ostrove Ibiza.


Avicii, vlastným menom Tim Bergling, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2006. V roku 2013 vydal debutový album True, ktorý obsahuje single Wake Me Up, Hey Brother, You Make Me, Addicted to You a Lay Me Down. O dva roky neskôr naň nadviazal nahrávkou Stories. Počas kariéry spolupracoval napríklad s hviezdami ako Madonna, Robbie Williams, David Guetta, Wyclef Jean či Nile Rodgers. Na konte má American Music Award, Billboard Music Award, dve MTV Europe Music Awards či dve nominácie na Grammy. Americký magazín Forbes ho tento rok zaradil do zoznamu najsľubnejších mladých Európanov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies