Automobilkám v USA sa darí, v júni zaznamenali vysoký rast predaja

NETKY.SK • 4 Júl 2012, 06:37 • 2 min
Automobilkám v USA sa darí, v júni zaznamenali vysoký rast predaja

Automobilkám v USA sa darí, v júni zaznamenali vysoký rast predaja - Svet Zatiaľ čo európsky automobilový trh je utlmený v dôsledku dlhovej krízy, predaj v USA pokračuje v raste. V júni 2012 zaznamenali veľké americké automobilky výrazný medziročný rast.

slovakia

left justify in out

img

Zatiaľ čo európsky automobilový trh je utlmený v dôsledku dlhovej krízy, predaj v USA pokračuje v raste. V júni 2012 zaznamenali veľké americké automobilky výrazný medziročný rast.
      "Jún bol vo všeobecnosti dobrým mesiacom pre GM," uviedol šéf predaja General Motors (GM) pre USA Kurt McNeil. Spokojný bol aj jeho kolega z Fordu Ken Czubay.
      Odbyt GM vzrástol o 16 %, Fordu o 7 %. Najmenšia z trojice amerických automobiliek Chrysler dokázala zvýšiť predaj o 20 %. Tieto tri automobilky spoločne ovládajú väčšinu amerického trhu. Ďalšími silnými hráčmi sú ázijské automobilky, z ktorých má najväčší podiel Toyota. Predaj japonského koncernu medziročne vyskočil v júni až o 60 %. Vlani zemetrasenie a cunami v Japonsku takmer úplne zastavili produkciu Toyoty.
      Nemeckým automobilkám sa v USA darí predovšetkým vo vyššej triede, kde si konkurujú najmä Mercedes-Benz a BMW, ale začína sa ne pomaly doťahovať Audi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies