Automobilka Volvo prepustí vo Švédsku vyše tisícky administratívnych pracovníkov

NETKY.SK • 5 Máj 2023, 07:00 • 2 min
Automobilka Volvo prepustí vo Švédsku vyše tisícky administratívnych pracovníkov

Štokholm - Švédska automobilka Volvo Cars zruší na domácom trhu viac než tisícku pracovných pozícií, pričom prepúšťanie sa dotkne zamestnancov v administratíve. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters, ktorá sa odvolala na štvrtkovú správu švédskej firmy.

slovakia

left justify in out

Vedenie Volvo Cars oznámilo, že s cieľom urýchliť znižovanie nákladov plánuje celkovo zrušiť 1300 administratívnych pozícií. Tento počet predstavuje zhruba 6 % z celkovej pracovnej sily firmy vo Švédsku. Šéf spoločnosti Jim Rowan v tejto súvislosti povedal, že aj keď predchádzajúce rušenie pracovných miest začalo prinášať výsledky, nestačí to a firma musí v redukcii nákladov pokračovať. "Problémy v ekonomike, zvýšené ceny surovín a rastúca konkurencia budú podľa všetkého výzvou pre náš sektor ešte nejaký čas," povedal pre Reuters. Dodal, že zatiaľ informovali o rušení ich pozícií 1100 zamestnancov. Zvyšných 200 miest plánuje firma určiť po uskutočnení prieskumu biznisu v celom Švédsku. Zároveň dodal, že v nasledujúcich mesiacoch sa očakáva znižovanie počtu zamestnancov aj v zahraničí. Nešpecifikoval, o aké pracovné pozície pôjde, dodal však, že aj v tomto prípade sa spoločnosť chce primárne zamerať na administratívu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies