Automobilka Audi začala výrobu v novom maďarskom závode

NETKY.SK • 12 Jún 2013, 18:12 • 2 min
Automobilka Audi začala výrobu v novom maďarskom závode

GYŐR - Nemecká automobilka Audi začala výrobu vo svojom novom závode v Maďarsku, ktorého vybudovanie stálo 900 mil. eur, čím poskytla slabej ekonomike krajiny veľmi potrebný impulz. Nový závod v meste Győr, 120 km od Budapešti, ktorého prevádzka sa začala v stredu, viac než strojnásobí výrobnú kapacitu nemeckej automobilky v Maďarsku na 125 tis. áut ročne.

slovakia

left justify in out

Firma Audi odvtedy, ako v Maďarsku pred dvoma desaťročiami otvorila svoj prvý závod, v krajine investovala už 5,7 mld. eur. Výrobca áut uviedol, že jeho nový kompakt A3 bude prvým modelom, ktorý sa bude celý vyrábať a montovať v Maďarsku. Otvorenie nového závodu znamená, že počet zamestnancov firmy Audi, ktorých je v krajine 9 157, sa zväčší o 2 100.

Automobilka Audi bude v meste Győr vyrábať modely A3 Limousine, A3 Cabriolet, TT Coupe a Roadster. Po dosiahnutí úplnej výrobnej kapacity by nový závod mohol hrubý domáci produkt (HDP) Maďarska posilniť o približne jedno percento, povedal Gergely Suppan, analytik Takarékbank.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies