Autá prepojené počítačmi si môžu medzi sebou významne pomáhať

NETKY.SK • 24 August 2015, 16:36 • 2 min
Autá prepojené počítačmi si môžu medzi sebou významne pomáhať

BERLÍN - Počítačmi prepojené autá sa môžu medzi sebou informovať o dopravných nehodách, či nebezpečnej zmene povrchu vozoviek, napríklad o zosuvoch pôdy na vozovky a v zime najmä o poľadovici na nich.

slovakia

left justify in out

Nemecké automobilky Daimler, Audi a BMW majú šancu, aby si zabezpečili kľúčovú pozíciu pri sprostredkovaní toku informácií medzi automobilmi vybavenými počítačmi. Môžu to dosiahnuť kúpou mapového systému Here, ktorý je produktom Nokie. Jeden jeho podstystém sa totiž môže stať základom pre formát, ktorý bude možné široko využívať v cestnej doprave.

 

O novom programe pre "zosieťované" autá rokovali koncom júla na stretnutí zástupcovia 16 automobiliek, ich subdodávatelia a dodávatelia systémov. Informácia o ňom prenikla na verejnosť v najnovšom vydaní odborného týždenníka Automobilwoche.

 

Účastníci stretnutia sa zhodli na tom, že cestná doprava ako celok potrebuje jednotný formát pre sprostredkovanie dát vozidiel medzi sebou.

Tím Here v nasledujúcich mesiacoch zorganizuje oficiálne celosvetové stretnutie predstaviteľov dopravného odvetvia, na ktorom sa dohodnú štandardizované rozhrania pre senzorové dáta počítačov v autách.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies