Austria nachytala Zenit i s Hubočanom, no Petrohrad ide do osemfinále

NETKY.SK • 12 December 2013, 10:07 • 2 min
Austria nachytala Zenit i s Hubočanom, no Petrohrad ide do osemfinále

VIEDEŇ - Napriek nepríjemnej rozlúčke so skupinovou fázou Ligy majstrov 2013/2014 postúpili futbalisti Zenitu Petrohrad aj so slovenským reprezentantom Tomášom Hubočanom do jarného osemfinále.

slovakia

left justify in out

Ruský tím v stredu prehral vo Viedni s Austriou 1:4 a do vyraďovacej fázy najprestížnejšej európskej klubovej súťaže sa kvalifikoval len s poltuctom bodov. Víťazom G-skupiny sa stalo Atletico Madrid, ktoré v paralelne hranom stredajšom zápase zdolalo FC Porto 2:0. A práve tento výsledok zahral do karát Petrohradu, ktorý mal napokon v konečnej tabuľke o jeden bod viac ako tretie Porto.   

Futbalisti ruského tímu začali v rakúskej metropole dobre. V 35. minúte si na kolmicu nabehol Aleksandr Keržakov, ktorý obišiel domáceho brankára Heinza Lindnera a skóroval do prázdnej brány. V závere polčasu však Hubočan nezachytil nabehnutie Philippa Hosinera, ktorý krížnou strelou vyrovnal. V 48. minúte po strieľanom centri z ľavej strany pohotovo usmernil loptu do siete Tomáš Jun. Už o tri minúty neskôr skóroval z dorážky opäť Hosiner, ktorého už dobiehajúci Hubočan nestihol zastaviť. Slovenský stopér mal prsty aj v poslednom góle domácich, keď nedostatočne pozične vykryl priestor v strede šestnástky a Roman Kienast uzavrel pohodlne skóre v nadstavenom čase na 4:1.

Zenit síce dominoval v držaní lopty, ale chýbali mu ofenzívne myšlienky zraneného stredopoliara Dannyho. Naopak, pre Austriu Viedeň to bolo prvé víťazstvo v Lige majstrov za takmer posledných 13 rokov. "Zaslúžili sme si toto víťazstvo, aj keď konečné skóre je trochu divoké. Zenit nehral svoj najlepší zápas, ale dobre sme na súpera tlačili a donútilo ho robiť chyby," povedal tréner rakúskeho tímu Nenad Bjelica.

Stretnutie vo Viedni sprevádzali pred samotným výkopom protesty aktivistov z Greenpeace. Tí na ihrisku prestreli transparent proti ruským ropným aktivitám v Arktíde, kde sa plánuje angažovať hlavný sponzor Ligy majstrov a plynárenský koncern Gazprom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies