Australian Open: Kližan jediným Slovákom v hlavnej súťaži dvojhry mužov

NETKY.SK • 6 December 2016, 14:52 • 2 min
Australian Open: Kližan jediným Slovákom v hlavnej súťaži dvojhry mužov

MELBOURNE - Martin Kližan je jediným slovenským tenistom s právom štartu priamo v hlavnej súťaži dvojhry mužov na úvodnom grandslamovom turnaji novej sezóny Australian Open na tvrdom povrchu v Melbourne (16. - 29. januára).

slovakia

left justify in out

Vzhľadom na jeho postavenie v singlovom svetovom rebríčku ATP pri tohtotýždňovej uzávierke prihlášok (35. priečka) bolo oficiálne potvrdenie len formalitou rovnako ako absencia krajanov. Do kvalifikácie, ktorá bude mať uzávierku o dva týždne, smerujú zo SR 117. Jozef Kovalík, 122. Lukáš Lacko, 137. Andrej Martin a 142. Norbert Gombos. Pri prihlasovaní si uplatnili tzv. chránený renking Nemec Tommy Haas (25.), Poliak Jerzy Janowicz (94.), Austrálčan Thanasi Kokkinakis (81.), Španiel Tommy Robredo (57.) a Rus Dmitrij Tursunov (89.). "Cut" je pod Rusom Daniilom Medvedevom, 99. v hodnotení k 5. decembru. Prvým čakateľom pod čiarou je Japonec Jošihito Nišioka. K 104 oprávneným pribudne 16 kvalifikantov a 8 držiteľov voľnej karty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies