Augustové zemetrasenie v Taliansku si vyžiadalo už 299. obeť

NETKY.SK • 15 November 2016, 17:25 • 2 min
Augustové zemetrasenie v Taliansku si vyžiadalo už 299. obeť

RÍM - Počet obetí zemetrasenia v strednom Taliansku z 24. augusta sa zvýšil na 299. Sedemdesiatštyriročná žena, ktorú vyslobodili z trosiek Hotela Roma v meste Amatrice, zomrela v nemocnici na následky zranení po 82 dňoch hospitalizácie.

slovakia

left justify in out

Starosta Amatrice Sergio Pirozzi prijal dnes informáciu o zvýšení počtu obetí s veľkým smútkom, avšak zdôraznil, že zostať v Amatrice, postarať sa o obnovu tohto mesta a hľadieť do budúcnosti zostáva jedinou cestou, ako nezabudnúť na ľudí, ktorí tu prišli o život. "Chceme, aby tí, ktorí prežili, nestratili nádej," citovala jeho slová tlačová agentúra APA.

 

Práce v postihnutej lokalite komplikujú pretrvávajúce dotrasy, ktoré miestnych občanov udržiavajú v strachu. V regiónoch Umbria a Marky sa o značné materiálne škody postaralo zemetrasenie s magnitúdou 6,5 z 30. októbra. Odvtedy sú tisícky ľudí bez strechy nad hlavou. Taliansky úrad civilnej ochrany hovorí o tom, že pomoc potrebuje naliehavo okolo 25.000 občanov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies