ATP Šangaj: Federer nezvládol vstup, zdolal ho Ramos-Viňolas

NETKY.SK • 13 Október 2015, 16:21 • 2 min
ATP Šangaj: Federer nezvládol vstup, zdolal ho Ramos-Viňolas

ŠANGHAJ - Švajčiarsky tenista Roger Federer v utorok nezvládol svoj vstup do turnaja ATP World Tour Masters 1000 Rolex na tvrdom povrchu v čínskom Šanghaji. Obhajca trofeje šokujúco prehral v 2. kole singlovej súťaže so španielskym kvalifikantom Albertom Ramosom-Viňolasom za 125 minút 6:7 (4), 6:2, 3:6. Ako dvojka podujatia mal na úvod voľno.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročný 70. muž renkingu Ramos-Viňolas dosiahol svoj premiérový úspech proti niektorému z členov Top 10. Dosiaľ mal proti nim bilanciu 0:15. Federerovi sa revanšoval za debakel trikrát 1:6, ktorý inkasoval pred troma rokmi v 1. kole Wimbledonu.

"Som z tohto úspechu veľmi šťastný. Považujem to za moje najvýznamnejšie víťazstvo. Neočakával som ho. Po druhom sete som si pomyslel, že asi smerujem k prehre. Zahral som však fakt dobre. V treťom sete mi to najmä solídne išlo pri vlastnom servise," povedal podľa webu Asociácie tenisových profesionálov (ATP) Ramos-Viňolas, ktorý v osemfinálovom 3. kole vyzve Francúza Jo-Wilfrieda Tsongu, šestnástku "pavúka".

Tridsaťštyriročný niekdajší líder svetového rebríčka Federer, teraz tretí v hodnotení, hral na individuálnej úrovni prvý raz od prehry so Srbom Novakom Djokovičom 13. septembra vo finále newyorských grandslamových US Open. Medzičasom v Ženeve pomohol Švajčiarom dvoma singlovými bodmi proti Holanďanom v play-off o svetovú skupinu Davisovho pohára 2016 reprezentačných družstiev mužov.

Dvojhra - 2. kolo:
Albert Ramos-Viňolas (Šp.) - Roger Federer (Švaj.-2) 7:6 (4), 2:6, 6:3 za 125 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies