Atentátnik z Tucsonu dostal sedem doživotí

NETKY.SK • 9 November 2012, 08:40 • 2 min
Atentátnik z Tucsonu dostal sedem doživotí

Atentátnik z Tucsonu dostal sedem doživotí - Krimi Na dnešnom súdnom pojednávaní sa s atentátnikom jeho obete stretli prvýkrát zoči-voči. Mladého muža so psychickými problémami, ktorý vlani v januári ťažko zranil kongresmanku Gabrielle Giffordsovú (42), o

slovakia

left justify in out

img

Na dnešnom súdnom pojednávaní sa s atentátnikom jeho obete stretli prvýkrát zoči-voči.

Mladého muža so psychickými problémami, ktorý vlani v januári ťažko zranil kongresmanku Gabrielle Giffordsovú (42), odsúdil dnes súd v Tucsone na sedemnásobné doživotie plus ďalších 140 rokov väzenia. Pri zúrivej streľbe v Arizone zabil Jared Loughner šesť ľudí a spolu s Giffordsovou 13 ďalších zranil.

Dvadsaťštyriročný Loughner dostal tento trest na základe augustovej dohody s obžalobou, ktorá ho zachránila pred trestom smrti. Musel priznať svoju vinu, ale dostal záruky, že strávi zvyšok života vo väzení bez možnosti prepustenia na slobodu. 

Na dnešnom súdnom pojednávaní sa s ním jeho obete, vrátane Giffordsovej, stretli prvýkrát zoči-voči. Za kongresmanku hovoril jej manžel, astronaut Mark Kelly, ktorý povedal, že Loughner navždy zmenil jej život, ale nezbavil ju jej statočnosti. Kongresmanka, ktorá utrpela priestrel hlavy a bojovala o život, sa po dlhom liečení vzdala mandátu v Kongrese. 

Odsúdený útočil 8. januára 2011 na stretnutí Giffordsovej s občanmi. Šesť doživotí dostal za každého mŕtveho, siedme za pokus o atentát na Giffordsovú, uviedla stránka Tucson News Now.

Federálny sudca Larry Burns konštatoval, že Loughner nebol v čase streľby nepríčetný, naopak konal zámerne. "Vedel, čo robí," povedal Burns. Zároveň odporučil umiestniť Loughnera vo väznici v Springfielde v štáte Missouri, kde by pokračovali v jeho liečbe.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies