Aténski taxikári protestovali proti invázii Uberu

NETKY.SK • 7 Marec 2018, 06:32 • 2 min
Aténski taxikári protestovali proti invázii Uberu

ATÉNY - Grécki taxikári vyšli v utorok do aténskych ulíc na protest proti "invázii" alternatívnej prepravnej služby Uber.

slovakia

left justify in out

Do okoloidúcich áut, o ktorých si mysleli, že ponúkajú služby tejto spoločnosti, kopali a búchali.

 

Miestne odbory zastupujúce taxikárov zvolali deväťhodinový štrajk proti "každej inovatívnej platforme, ktorá okráda taxikárov a Grécko".

 

Taxikári tvrdia, že vodiči, ktorí jazdia pre Uber, im berú prácu. Zároveň obviňujú grécku vládu, že pozastavuje zákonnú úpravu aplikácií ako Uber a Beat, cez ktoré sa dá objednať spolujazda. Spoločnosť Uber na situáciu bezprostredne nereagovala.

 

Americká firma čelí viacerým regulačným a právnym porážkam po celom svete. Bojujú proti nej predovšetkým prevádzkovatelia tradičných taxislužieb, rovnako ju kritizujú niektoré regulačné úrady. Uber bol nútený stiahnuť sa z niektorých krajín, ako sú napríklad Dánsko a Maďarsko.

 

Uber sa nevyhol protestom ani v Česku či na Slovensku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies