Apple získal v októbri tri štvrtiny japonského trhu smartfónov

NETKY.SK • 1 December 2013, 16:36 • 2 min
Apple získal v októbri tri štvrtiny japonského trhu smartfónov

TOKIO - Apple získal v októbri tri štvrtiny japonského trhu so smartfónmi.

slovakia

left justify in out

Jednou z príčin je, že najväčší operátor v krajine, NTT Docomo, začal ponúkať iPhony. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

Tri zo štyroch inteligentných telefónov predaných v októbri v Japonsku boli iPhony. Apple, ktorý uviedol v septembri na trh nové modely iPhone 5S a 5C, získal v októbri 76-% podiel na predaji smartfónov v Japonsku, uviedla spoločnosť Kantar Worldpanel ComTech.

Podiel Apple na predaji inteligentných telefónov operátorom NTT Docomo dosiahol 61 %. NTT Docomo, ktorý začal predávať iPhone 5S a 5C 20. septembra, sa bránil predaju iPhonov, sústredil sa na telefóny od Sony a Samsung Electronics a snažil sa ochrániť svoj online obchod dmarket pred konkurenciou zo strany iTunes od Apple. Nakoniec však začal ponúkať iPhone, aby získal podiel na trhu na úkor menších konkurentov.

NTT Docomo mal v októbri 45,7-% podiel na japonskom mobilnom trhu. Na KDDI pripadalo 29 % mobilných zákazníkov a na SoftBank 25,3 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies