Apple má veľké plány v automobilovom priemysle

NETKY.SK • 17 Apríl 2017, 14:45 • 2 min
Apple má veľké plány v automobilovom priemysle

Kalifornia - Apple dostalo povolenie na testovanie svojho prototypu robotického osobného vozidla.

slovakia

left justify in out

Aj keď nie je nič oficiálne, spoločnosť Apple chce na trhu preraziť s prototypom autonómne jazdiacim autom. Svoje plány však zatiaľ pred verejnosťou vedenie spoločnosti tají.

 

Až získaním licencie sa potvrdilo, že spoločnosť pracuje na vývoji takého auta. Kalifornský povoľovací úrad v piatok informoval, že spoločnosť môže testovať tri prebudované autá Lexus SUV na verejných komunikáciách spolu so šiestimi vodičmi, ktorí musia bezpodmienečne sedieť za volantom vozidiel pri testovaní softvéru, aby mohli zasiahnuť pred prípadnou haváriou.

 

Spoločnosť zatiaľ nemá vlastné kapacity na produkciu, preto nie je úplne jasné aké sú zámery s výrobou robotických vozidiel, no s určitosťou sa koncern zaujíma o potenciál automatizovaných systémov v rôznych oblastiach, zameraných hlavne na mobilitu.

 

Zdroj agentúry Bloomberg dôverne oboznámený s programom koncernu uviedol, že softvérové testy vozidiel sa začnú už onedlho. Povolenia na testovanie „samojazdiacich“ vozidiel získali aj automobilky ako Volkswagen, Mercedes-Benz, Bosch, Ford, General Motors, Tesla a iné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies