Anna Netrebko bude kvôli ochoreniu chýbať na Turičných slávnostiach

NETKY.SK • 24 Máj 2012, 07:23 • 2 min
Anna Netrebko bude kvôli ochoreniu chýbať na Turičných slávnostiach

Anna Netrebko bude kvôli ochoreniu chýbať na Turičných slávnostiach - Kultúra Stálica svetovej opernej scény sopranistka Anna Netrebko musela po vystúpeniach v Mníchove zrušiť účasť aj na tohtoročných Turičných slávnostiach v rakúskom Salzburgu, ktoré sa

slovakia

left justify in out

img

Stálica svetovej opernej scény sopranistka Anna Netrebko musela po vystúpeniach v Mníchove zrušiť účasť aj na tohtoročných Turičných slávnostiach v rakúskom Salzburgu, ktoré sa uskutočnia v dňoch 25.-28. mája.
      V dejisku festivalu o tom informovala iná slávna operná diva súčasnosti Cecilia Bartoli, ktorá je v tomto roku umeleckou šéfkou podujatia.
      Talianska koloratúrna mezzosopranistka vyjadrila pochopenie pre odrieknutie rodáčky z Ruska s rakúskym pasom, ktorého dôvodom je ochorenie.
      Súčasne oznámila, že v dvoch prípadoch zaspieva Mozartove diela namiesto Netrebkovej sama, kým v premiére diela Kleopatra a had od ruského skladateľa Rodiona Ščedrina nahradí chorú sopranistku jej nemecká kolegyňa Mojca Erdmann.

Zdroj: TASR/APA, ORF



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies