Andersonová a Kantner z kapely Jefferson Airplane zomreli v ten istý deň

NETKY.SK • 1 Február 2016, 09:20 • 2 min
Andersonová a Kantner z kapely Jefferson Airplane zomreli v ten istý deň

NEW YORK - Vo veku 74 rokov zomrela vo štvrtok speváčka Signe Andersonová, členka pôvodnej zostavy hudobnej skupiny Jefferson Airplane, ktorá toto zoskupenie opustila po nahraní jeho prvého albumu a bola nahradená Grace Slickovou. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Andersonová zomrela vo svojom dome v meste Beaverton v americkom štáte Oregon na chronickú obštrukčnú chorobu pľúc, na ktorú dlhší čas trpela. Andersonová zomrela v ten istý deň ako ďalší zakladajúci člen Jefferson Airplane Paul Kantner.


Skupina Jefferson Airplane vznikla v roku 1965 a bola priekopníkom psychedelického rocku. Medzi jej najúspešnejšie albumy patria Surrealistic Pillow (s hitmi Somebody to Love, White Rabbit), After Bathing At Baxters, Bless Its Pointed Little Head, Crown Of Creation, či Volunteers. Skupina tiež vystupovala na festivaloch vo Woodstocku a Altamonte.

 



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies