Amnesty kritizuje preplnenosť v rakúskom utečeneckom tábore, majú byť porušené ľudské práva

NETKY.SK • 14 August 2015, 14:34 • 2 min
Amnesty kritizuje preplnenosť v rakúskom utečeneckom tábore, majú byť porušené ľudské práva

VIEDEŇ - Z dnes zverejnenej správy medzinárodnej ľudskoprávnej organizácie Amnesty International vyplýva, že v hlavnom rakúskom utečeneckom tábore v Traiskirchene dochádza k hrubému porušovaniu ľudských práv. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Jedným z prípadov porušenia ľudských práv je podľa Amnesty aj preplnenosť ubytovacích zariadení tábora, v dôsledku ktorej je vyše 1000 utečencov nútených spať pod holým nebom. V správe Amnesty International sa uvádza, že medzi tými, ktorí momentálne v Traiskirchene nemajú strechu nad hlavou, sú aj ženy s deťmi a deti bez sprievodu.

 

Pri dnešnej prezentácii zistených nedostatkov v Traiskirchene riaditeľ rakúskej pobočky Amnesty Heinz Patzelt uviedol, že je "nevýslovne nahnevaný", pričom dodal, že podmienky, ktoré v Traiskirchene vládnu, sú príkladom neschopnosti postarať sa o migrantov utekajúcich pred vojnami a porušením konvencií OSN o právach žien a detí.

 

Rakúske ministerstvo vnútra uviedlo, že o "povážlivej situácii" v tábore vie a pripravovaný zákon umožní ubytovávať migrantov v štátnych zariadeniach aj napriek námietkam jednotlivých spolkových krajín, ktoré odmietli imigračné kvóty.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies