Americký útok v Sýrii zasiahol omylom sklad obilia

NETKY.SK • 30 September 2014, 09:52 • 2 min
Americký útok v Sýrii zasiahol omylom sklad obilia

WASHINGTON - Americká armáda počas nočného náletu proti radikálnej skupine Islamský štát v Sýrii omylom zasiahla sklad obilnín.

slovakia

left justify in out

Hovorca hlavného velenia armády USA, plukovník Patrick Ryder povedal, že podľa všetkého útok neviedol k civilným obetiam na životoch. Cieľom nočného leteckého útoku boli podľa neho vozidlá Islamského štátu, ktoré sa nachádzali hneď pri sklade Neďaleko severosýrskeho mesta Manbídž. "Sme si vedomí mediálnych správ o civilných obetiach, no na takéto tvrdenia nemáme dôkazy," vyhlásil Ryder s tým, že armáda incident prešetrí.

 

Sýrska organizácia na monitorovanie ľudských práv v pondelok uviedla, že útok zasiahol sklad a o život prišli aj civilisti. Americká armáda tvrdí, že sklad využívali sunnitskí islamisti ako logistické centrum. Po Iraku odštartovala americká armáda aj letecké útoky proti islamskému štátu v Sýrii. Na tejto operácii sa podieľajú arabské krajiny. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies