Americký štát Kentucky žaluje Volkswagen pre emisný škandál

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 08:32 • 2 min
Americký štát Kentucky žaluje Volkswagen pre emisný škandál

BRATISLAVA - Americký štát Kentucky žaluje spoločnosť Volkswagen AG (VW) a jej divízie luxusných vozidiel. Táto žaloba súvisí s emisným škandálom spoločnosti.

slovakia

left justify in out

Generálny prokurátor štátu Kentucky Andy Beshear vo svojom stanovisku uviedol, že automobilka úmyselne porušila platné pravidlá štátu Kentucky nekalou propagáciou naftových motorov. "Firma VW musí byť zodpovedná za nesprávnu a zavádzajúcu reklamu a predaj vozidiel v Kentucky,“ povedal Beshear. Žaloba sa týka aj značiek Porsche a Audi.


Spoločnosť VW situáciu nekomentovala. Automobilka priznala, že do 580 tis. naftových vozidiel v USA inštalovala softvér, ktorý skresľoval výsledky emisných testov. Tieto autá sa predávali od roku 2009. Emisné štandardy automobily prekračovali štyridsaťnásobne. Spoločnosť v USA čelí zákazu predaja tohtoročných modelov naftových vozidiel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies