Americký mobilný operátor AT&T sa rozhodol nepredávať telefóny Huawei

NETKY.SK • 10 Január 2018, 13:24 • 2 min
Americký mobilný operátor AT&T sa rozhodol nepredávať telefóny Huawei

NEW YORK - Americký telekomunikačný operátor AT&T zrušil plán predaja smartfónov čínskej spoločnosti Huawei, ktorá je tretím najvačším výrobcom telefónov na svete.

slovakia

left justify in out

Huawei v USA predáva niektoré modely telefónov prostredníctvom predajní s elektronikou a cez internet, ale má na americkom trhu minimálny podiel, pretože predaj mobilov sa tam realizuje hlavne prostredníctvom telekomunikačných operátorov.

 

Globálne je firma Huawei v počte dodávok na treťom mieste po spoločnostiach Samsung a Apple. V Číne, ktorá je najväčším trhom s telefónmi na svete, je Huawei na prvom mieste a očakáva, že v tomto roku na trh dodá celkovo 150 miliónov mobilov.

Postavenie čínskeho výrobcu smartfónov v USA poškodila správa Kongresu z októbra 2013, ktorá uviedla, že Huawei predstavuje bezpečnostné riziko a varovala telekomunikačné spoločnosti, aby nepoužívali jej vybavenie.

 

O rozhodnutí AT&T informoval Wall Street Journal, ale neuviedol dôvody. Denník South China Morning Post konštatoval, že Richard Yu, viceprezident firmy Huawei Technologies Ltd., túto správu potvrdil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies